Idén bakom Trampa vin

Idén bakom Trampa vin

Att resa är underbart. Och goda viner växer bara på riktigt vackra platser. Att på egen hand ta till sig dessa upplevelser är inget annat än njutbart.

Vi vill fylla upp en lucka

Vi vill fylla upp en lucka

Trampa vin kanske bäst kan ses som en romantisk dröm som vi nu förverkligar.

Vi har alltid tyckt om att resa. Men då gärna på egen hand, med maximal frihet. Där vi gör små och stora upptäckter och upplever nya saker under resans gång.

Vi har dessutom alltid tyckt om att resa i vindistrikt. Vi gillar det lantliga, det vackra landskapet, alltid nära till goda drycker och god mat och tillgången till hela den så spännande vinkulturen och historian.

Samtidigt kände vi att det var svårt att finna den typ av reseguide som vi sökte. En guide som lägger stor vikt vid att hitta fina vägar att färdas på med främst cykel, men även med andra valfria färdsätt. Många av de cykelguider och erbjudande om cykelresor som vi har sett har för vår del alltför stort fokus på själva cyklandet. Vi vill inte lägga upp rutter där du ska cykla större delen av dagen. Istället vill vi färdas fram på cykel och ha tid för många stopp. För vi söker, och vill här samtidigt guida genom den rika vinkultur du möter i just det distrikt du trampar fram genom. Vilka druvor växer här, vilken typ av vin förväntas du hitta, vilka byar är extra väl värda ett besök och hur gör du för att komma nära inpå alla dessa vinmakare?

Vi saknade denna samlade information och försöker med Trampa vin fylla den luckan. Vi som gör denna är helt obundna till Frankrike, distrikt eller vinmakare. Vi gör detta enbart för att vi själva vill. Vi tycker om Frankrike, dess vindistrikt och viner så mycket och idén med att resa så här är helt enkelt så bra. Vi vill gärna sprida tanken och om möjligt öppna ögonen för fler. Dessa fantastiska vinvägar finns där, redo för dig att trampa fram på.

Trampa vin i Champagne av Rolf och Nina Fällström

Författarna bakom Trampa vin

Läs om författarna och varför de har skapat denna reseguide.

Visst är vindistrikt värda en resa

Fem goda skäl att välja ett vindistrikt för din nästa reseupplevelse.

Fördelarna med att resa på egna ben

Att på egna ben välja färdväg efter eget huvud ger sköna dimensioner.

Goda viner utmed färdvägarna

Läs om hur du söker upp goda viner och spännande vinmakare.

Druvor för Trampa vin i Alsace av Rolf och Nina Fällström

VINDISTRIKT ATT UPPTÄCKA

Våra reseguider